Poslanci odsúhlasili nákup nových čistiacich strojov

28.10.2009 Prešov

Na 12. mimoriadnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Spišskej Novej Vsi dnes poslanci jednohlasne schválili projekt, ktorý má skvalitniť čistiace služby v meste.
Podľa slov Jána Volného, primátora mesta, ide o nákup novej čistiacej techniky na čistenie verejných komunikácií.
Mesto nakúpi niekoľko strojov, ktoré sa používajú na čistenie ciest a chodníkov. Ide o všestranný zametač, kropiaci stroj, postrekový voz a cestný zametač. Primátor informoval, že nová technika bude vo vlastníctve mesta, ktoré ju prenájme firme b NOVA. Tá sa v Spišskej Novej Vsi stará o čistotu verejných komunikácií.
Financovanie projektu je zabezpečené z európskych fondov a zo štátneho rozpočtu, celkom 95 percent z celej investície, informoval Volný. Spolufinancovať projekt bude aj mesto 5 percentami, čo predstavuje viac ako 53.000 eur (1.560.000 Sk). Celá investícia na nákup nových strojov je vo výške 1 milión 65 tisíc eur (49.707.000 Sk).
\"Hlavne skvalitnenie, nižšiu poruchovosť, samozrejme, pretože tie staré stroje sú už také výbehové typy. Takže počítame, že to prinesie kvalitu a efektívnosť, \" zhodnotil v tejto súvislosti očakávania mesta primátor Volný.
 

Vyberte región